Pentru a beneficia de o instalație electrică funcțională și de încredere, va trebui să urmăm câțiva pași simpli. Mai întâi vom realiza planul instalației. Acesta constă în întocmirea planului electric, definirea consumatorilor, estimarea necesarului de consum, estimarea amplasării consumatorilor, definirea circuitelor electrice, definirea numărului de prize, amplasarea prizelor, întrerupătoarelor și a corpurilor de iluminat dar și încadrarea planului electric în normative.
Așadar, planul este absolut necesar pentru a cunoaște toate componentele de care aveți nevoie dar și modul în care va funcționa instalația electrică. Pe lângă locurile de amplasare a fiecărui element ce face parte din instalație vom știi și care sunt operațiile necesare pentru executarea instalației electrice ca la carte. Totodată, planul include detalii despre tragerea conductoarelor în tuburi de protecție, executarea legăturilor între conductoare și izolarea lor, montarea aparatelor de comutare, a consumatorilor de energie electrică și a tablourilor de distribuție.
Dacă există deja un plan pentru instalația electrică, se poate începe execuția acesteia. Pentru a începe construirea unui circuit electric, cu siguranţe separate care să suporte toate cerințele în funcție de numărul de consumatori, vom avea nevoie de cabluri electrice. Acestea vor fi cele care vor transmite energia către prize, respectiv întrerupătoare. Montarea cablurilor se va realiza în funcție de nivelul solicitării la care vor fi supuse, putând fi îngropate sub tencuială sau montate aparent.
Montarea prizelor trebuie facută cu mare atenție pentru că de acestea depinde în mare măsură buna funcționare a consumatorilor. Cum pe piață există diverse modele de prize, simple sau shuco, ansambluri de prize electrice, de telefonie, de internet și de cablu tv, este recomandat să beneficiați de consultanță pentru a le monta în funcție modul de dispunere a corpurilor de mobilier și a aparatelor electrocasnice.
Același lucru se întâmplă și în cazul întrerupătoarelor, alegerea lor putând fi o reală provocare pentru cei mai puțin familiarizați cu acest gen de produse și tehnologii. Rolul unui întrerupător, fie el simplu sau cu mai multe elemente de comutare, este acela de a întrerupe sau a închide un circuit electric. Bineînțeles, prin închiderea circuitului se înțelege pornirea becului sau permiterea trecerii curentului electric prin respectiva instalație. Așadar, un întrerupător are rolul de permite sau nu energiei electrice să circule prin instalație.
Tabloul electric este cea mai importantă componentă din instalația electrică, de aceea necesită o atenție specială. El are rolul de a proteja în primul rând utilizatorii, apoi instalația electrică și aparatele electrice, în funcție de performanțele protecțiilor incluse în tablou.
Montarea corpurilor de iluminat reprezintă operaţia prin care finalizăm execuţia instalaţiei electrice. Corpurile de iluminat au o importanță aparte în procesul de amenajare a locuinței, biroului sau spațiului comercial, iar aceasta nu trebuie lasată la voia întâmplării.
Echipa noastră de electricieni are pregătirea necesară pentru a realiza oricare operațiune a instalației electrice. Este important să apelați la specialiști care respectă normele de siguranță, lucrează după proiect, în baza unui contract de prestări servicii, respectiv garanție pentru lucrare.
Solicită ofertă prin telefon sau completează formularul online.